Egypte en Nederland Ontmoeten Elkaar op Jouw Bord

Ik geloof heilig dat iedereen kan koken, ongeacht zijn vaardigheden, dus een gebrek aan ervaring is nooit een reden om niet de keuken in te duiken! De komende paar minuten ga ik je introduceren aan de heerlijke smaken van de Egypte. Ook voor de meest conservatieve eter. Ik heb de Egyptische keuken namelijk verpakt in traditionele Nederlandse gerechten.

Helaas heb ik mijn geboorteplaats Cairo in Egypte moeten verlaten, maar ik kreeg daar Amsterdam voor in de plaats. Hoewel ik nog in het AZC woon heb ik vele vrienden gemaakt, onder andere uit Turkije, Syrië, Palestina, Marokko, Suriname en Aruba. Uit deze vriendschappen vloeiden vele mooie ervaringen met eten uit verschillende keukens. Eten is een universele taal, en een onderdeel van iedereens culturele erfgoed en nationale identiteit. Eten verbindt mensen en plekken, brengt vrienden en families samen en komt met talloze eetwijzen en unieke gewoontes.